Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di cipolla rossa
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di passata di pomodoro
- 50 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
- 400 g di seitan al naturale, a cubetti (3 cm)
- 50 g di olive nere denocciolate (opcjonalnie)
- 200 g di carote a rondelle (1 cm)
- 200 g di patate a dadini (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1309 kJ / 313 kcal
- Białko
- 27.9 g
- Węglowodany
- 21.1 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Straccetti di seitan ai funghi
30 min
Spezzatino di tofu e funghi (vegan)
50min
Polpette di tempeh con pomodorini confit (vegan)
1h
Chili di tofu (vegan)
1h
Spiedini di seitan e verdure
50min
Tofu in crosta di sesamo
20 min
Insalata di lenticchie rosse e tofu al curry (vegan)
40 Min
Carbonara di seitan
40 Min
Paella di fagioli rossi (vegan)
55 min
Scaloppine di seitan con carciofi, porri e pomodorini
40 Min
Ragù di tempeh
30 min
Bocconcini di seitan con salsa di mele
35min