Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, quartered
- 100 g carrots, cut in pieces
- 80 g celeriac, cut in pieces
- 200 g potatoes, cut in pieces
- 20 g oil
- 100 g leeks, sliced (5 mm)
- 900 g water
- 250 g green lentils, dried, rinsed
- 20 g tomato purée
- 1 tsp sugar
- 120 g pancetta, diced
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l)
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 30 g cider vinegar
- ½ tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1821 kJ / 435 kcal
- Białko
- 23.1 g
- Węglowodany
- 47.1 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
Alternatywne przepisy
Seafood Stew with Coconut Milk
35 min
Seafood Risotto
40 min
Spanish Green Lentil And Chorizo Soup
12 godz. 45 min
Lentil and spinach soup
50 min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 min
Mushroom Risotto
30min
Asparagus Risotto
45 min
Red Lentil Soup
40 min
Steamed turbot and mixed vegetable parcels
1h 15 min
Courgette and Carrot Quinoa Salad
1h 35min
Quinoa Salad
35 min
Puy Lentil and Sausage Casserole
45 min