Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, quartered
- 100 g carrots, cut in pieces
- 80 g celeriac, cut in pieces
- 200 g potatoes, cut in pieces
- 20 g oil
- 100 g leeks, sliced (5 mm)
- 900 g water
- 250 g green lentils, dried, rinsed
- 20 g tomato purée
- 1 tsp sugar
- 120 g pancetta, diced
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l)
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 30 g cider vinegar
- ½ tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1821 kJ / 435 kcal
- Białko
- 23.1 g
- Węglowodany
- 47.1 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
Alternatywne przepisy
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min
Danish Split Pea Soup
1h
Red Lentil Soup
40 min
Italian Bean Soup - Pasta e fagioli
40 min
Creamy White Beans and Leeks
20 min
Asparagus Risotto
45 min
Lentil and Chorizo Stew
4h
Tuscan Bean Soup
50 min
Courgette and Feta Risotto
30 min
Puy Lentil and Sausage Casserole
45 min
Spanish Green Lentil And Chorizo Soup
12 godz. 45 min
Bean Casserole with Fresh Tuna
40 min