Lentil and Pancetta Stew
TM31 TM5 TM6

Lentil and Pancetta Stew

4.6 (91 ocen)

Składniki

  • 100 g onions, quartered
  • 100 g carrots, cut in pieces
  • 80 g celeriac, cut in pieces
  • 200 g potatoes, cut in pieces
  • 20 g oil
  • 100 g leeks, sliced (5 mm)
  • 900 g water
  • 250 g green lentils, dried, rinsed
  • 20 g tomato purée
  • 1 tsp sugar
  • 120 g pancetta, diced
  • 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
    lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • 30 g cider vinegar
  • ½ tsp fine sea salt

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1821 kJ / 435 kcal
Białko
23.1 g
Węglowodany
47.1 g
Tłuszcz
17.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy