Lentil and Pancetta Stew

Lentil and Pancetta Stew

4.6 118 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • onions quartered
    100 g
  • carrots cut in pieces
    100 g
  • celeriac cut in pieces
    80 g
  • potatoes cut in pieces
    200 g
  • oil
    20 g
  • leeks sliced (5 mm)
    100 g
  • water
    900 g
  • green lentils, dried rinsed
    250 g
  • tomato purée
    20 g
  • sugar
    1 tsp
  • pancetta diced
    120 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l)
    1
    1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • cider vinegar
    30 g
  • fine sea salt
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 435 kcal / 1821 kJ
Białko 23.1 g
Tłuszcz 17.2 g
Węglowodany 47.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...