Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 400 g fresh tuna, cut in pieces (3 cm x 3 cm)
- 1 pinch fine sea salt
- 1 Tbsp dried oregano, plus 1 pinch for sprinkling
- 350 g ripe tomatoes, peeled and quartered
- 50 g water
- 15 g pickled capers, drained
- 20 green olives, pitted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1593 kJ / 381 kcal
- Białko
- 50.22 g
- Węglowodany
- 3.06 g
- Tłuszcz
- 18.67 g
- Błonnik
- 1.15 g
Alternatywne przepisy
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45min
Prawn Saganaki with Feta
35 min
Braised Cod with Thyme and Lemon
40min
Orange Salmon with Broccoli Couscous
25min
Seafood Stir-fry in Tomato Sauce
35 min
Tabbouleh-stuffed Peppers
50 min
Fish with Mixed Pepper Couscous
40min
Salmon tartare
25min
Trout with Pesto, Tomatoes and Vegetables
45min
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40min
Squash and Broccoli Salad
35 min
Mint Courgettes
30 min