Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 peperoni, tagliati a metà orizzontalmente e privati dei semi e dei filamenti interni (500 g circa)
- 500 g di acqua
- 200 g di Feta a cubetti (2-3 cm)
- 100 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 1 filetto di acciuga sott'olio, sgocciolato
- 20 g di olio extravergine di oliva
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1130 kJ / 270 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carote tiepide alla salvia
35min
Cavolfiori gratinati
50min
Torta salata ai peperoni, melanzane e capperi
1h 30min
Carote al Marsala
25min
Zucchine alla menta
30 min
Melanzane trifolate
40min
Peperoni con capperi
40min
Asparagi alla parmigiana
50min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1h 5 min
Patate gratinate al Gorgonzola
40min
Peperoni alla piemontese
55min
Melanzane alla pizzaiola
1h 10min