Alici alla Reggina

Alici alla Reggina

4.4 34 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
6 porzioni

Składniki

  • 1 limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
  • 100 g di pane raffermo a pezzi
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio
  • 60 g di olive verdi denocciolate
  • 20 g di capperi sotto sale dissalati
  • 120 g di olio extravergine di oliva
  • 1000 g di alici fresche eviscerate e pulite
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 3016.2 g
Kalorie 1757 kJ / 420 kcal
Tłuszcz 26.2 g
Błonnik 0.7 g
Węglowodany 16.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...