Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ spicchio di aglio
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 5 foglioline di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 80 g di pane a cubetti (1 cm)
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 250 g di mortadella, in una sola fetta tagliata a pezzi (1 cm)
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 60 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2196 kJ / 525 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 42.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di tonno e ricotta
20 Min
Polpettone di tonno
35 Min
Crostini di pane bianco con mousse al prosciutto crudo
5h 10min
Crocchette di riso al forno
1h 35min
Polpettone di purè di patate e carne
1 Std.
Salatini würstel ed Emmental
1 Std.
Polpette alla mortadella
40 Min
Girelle alla paprika con ricotta e pomodorini
7u. 30min
Girelle al gorgonzola e mortadella
8 godz.
Rose di salamino con sfoglia aromatizzata
1 Std.
Polpettone in crosta
1 godz. 10 min
Crostoni alla salsiccia
15 Min