Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dose di pasta sfoglia
- ½ arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 30 g di burro
- 300 g di spinaci freschi in foglia
- 1 cucchiaino di sale
- 20 g di Parmigiano Reggiano in scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1820 kJ / 435 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Vellutata fredda peperone, melanzana e curry
2h
Verdurine in sfoglia
1 Std.
Lasagne agli spinaci, pomodori e formaggio
2h 45 min
Girelle con spinaci e tofu (vegan)
8h
Peperoni ripieni di verdure all'aneto
10 Min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1 Std. 5 Min
Gnocchi allo zafferano con sugo al radicchio
1 Std. 30 Min
Vellutata di coste
35 Min
Torta salata spinaci e pomodori (vegan)
1 Std. 30 Min
Brisèe con broccoletti e bacon
1 Std. 30 Min
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1 Std. 30 Min
Carciofi romani gratinati
45min