Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di farina tipo 00
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 - 2 acciughe sott'olio ben scolate
- 1 spicchio di aglio
- 90 g di burro a pezzi
- 600 g di acqua
- 500 g di cimette di cavolfiore, lavate e asciugate
- 2 pizzichi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 920 kJ / 220 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di cavolo cappuccio
50min
Zuppa di verza con bastoncini di pollo
40 min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1 godz. 5 min
Broccoli in salsa di ceci
40 min
Tarte tatin di cipolle di Tropea
1 godz. 30 min
Indivia belga gratinata
1h 20min
Cheesecake al forno con fagiolini
2óra
Zuppa gratinata con pancetta e Fontina
1j 10 menit
Verdure saporite
40 min
Miniquiches di cavolo rosso e formaggio di capra
1h 20min
Insalata russa di barbabietole
1j 10 menit
Zuppa di spinaci e grano saraceno
40 min