Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g di filetti di sgombro sott'olio, sgocciolati
- 100 g di tonno in scatola al naturale, sgocciolato
-
1
cipollotto a metà
lub 1 scalogno - 5 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 1 cucchiaio di capperi sott'aceto, sgocciolati
- 30 g di pomodori secchi
- 30 g di mandorle pelate
- 20 g di uvetta di Corinto
- 200 g di chicchi di quinoa cottura 20 minuti
- 300 g di carote
- 300 g di zucchine
- 1200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 50 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2519 kJ / 602 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Błonnik
- 12.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinoa con verdure e frittata al vapore (senza glutine)
55 dk
Insalata di quinoa con zucchine e carote in salsa agrodolce
1h 35min
Insalata di quinoa e lenticchie
35 dk
Insalata con quinoa, pollo e avocado
45 dk
Grano saraceno, pomodori secchi e tonno
25 min
Quinoa alla caprese
30 Min
Riso basmati integrale con sgombro, pomodorini secchi e pistacchi
45 dk
Quinoa con code di gambero
30 Min
Tabulè di quinoa
40 dk
Cous cous dell'orto
30 Min
Grano saraceno con pomodorini e basilico
30 Min
Tabulè di quinoa e tonno
40 dk