Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de vin de madère
- 30 g de beurre demi-sel
- 20 g de farine de blé
- 200 g d'eau
- 1 c. à café de fond de veau
- 50 g de brisures de truffe noire
- 100 g de foie gras de canard cru
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 3712 kJ / 888 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 88 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce hollandaise
25min
Rognons de veau sauce madère
20min
Sauce cocktail
10min
Sauce au vin doux
55min
Sauce bordelaise
45min
Sauce barbecue
25min
Sauce au cidre
20min
Rillettes de canard
2h 30min
Ravioles sauce au foie gras
40min
Ballotine de poulet, farce à la langoustine et sauce chorizo
55min
Sauce beurre blanc
20min
Sauce gribiche
15min