![Sauce périgourdine Sauce périgourdine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DB85CA2B-C835-4E73-827A-07D9607CC65D/Derivates/323ADD30-D33D-4B4B-9DB4-FEB8785BE87B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de vin de madère
- 30 g de beurre demi-sel
- 20 g de farine de blé
- 200 g d'eau
- 1 c. à café de fond de veau
- 50 g de brisures de truffe noire
- 100 g de foie gras de canard cru
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 3712 kJ / 888 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 88 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce béarnaise
20 Min
Sauce au roquefort
20 Min
Sauce chasseur
35 min
Sauce gribiche
15min
Sauce au cidre
20 Min
Menu 2 - Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte
40 мин.
Sabayon au vouvray
15min
Foie gras d'oie à la truffe
72 Std.
Cuillères de langoustine au cognac
35 min
Ravioles sauce au foie gras
40 мин.
Sauce au vin doux
55 min
Sauce bordelaise
45 min