Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g de pâte brisée maison
- 80 g de beurre, et un peu pour le moule
- 50 g de sucre en poudre
- 50 g d'amandes en poudre
- 500 g d'abricots frais, en oreillons
- 4 c. à soupe de cassonade
- 150 g de framboises fraîches
- 1 c. à soupe de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2074 kJ / 496 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 54.3 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2小时 15 分钟
Tartelettes aux abricots et au romarin
1 Std. 45 Min
Tarte aux abricots façon crumble
3u. 20min
Tarte aux fraises
4u.
Tarte crumble aux abricots
1hod. 40min
Tarte aux fruits rouges et mascarpone
1 Std. 30 Min
Tarte aux myrtilles
2 Std. 30 Min
Tarte aux mirabelles
50min
Amandine aux abricots
1 Std. 30 Min
Tiramisu framboises-fraises
3hod.
Tarte aux pommes sur lit de compote
1 Std. 30 Min