Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g de pâte brisée maison
- 80 g de beurre, et un peu pour le moule
- 50 g de sucre en poudre
- 50 g d'amandes en poudre
- 500 g d'abricots frais, en oreillons
- 4 c. à soupe de cassonade
- 150 g de framboises fraîches
- 1 c. à soupe de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2074 kJ / 496 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 54.3 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50min
Tarte amandine aux mirabelles
1 godz. 30 min
Tarte poire-chocolat
55min
Tarte crumble aux abricots
1u. 40min
Amandine aux abricots
1 godz. 30 min
Tarte aux mirabelles
50min
Délice d'été pêche-abricot
4 Std.
Tartelettes aux pêches et à lavande
40min
Tarte aux fraises
4 Std.
Tarte aux figues, amandes et romarin
2h 5min
Gâteau basqu'ô fraises
1 Std. 45 Min