Sauce bordelaise

Sauce bordelaise

4.7 63 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • de persil plat frais équeuté
    5 - 6 brins
  • de carotte coupée en morceaux
    50 g
  • oignon coupé en deux
    1
  • échalotes
    6
  • de beurre
    100 g
  • de farine de blé
    40 g
  • de bouillon de viande (ou 300 g d'eau et un cube de bouillon de viande)
    400 g
  • bouquet garni
    1
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de thym déshydraté
    1 pincée
  • feuille de laurier
    1
  • grains de poivre noir concassés
    5
  • de vin rouge de Bordeaux
    500 g
  • de fond de veau (ou d'extrait de viande type Viandox®)
    1 c. à café
  • de jus de citron
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 187 kcal / 775 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...