![Sorbet pomme verte et calvados Sorbet pomme verte et calvados](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FF170FD2-DA5F-4F1D-B9A7-07EF62FC4F93/Derivates/e804d707-51a2-489c-8dae-d9902160de17.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 500 g de pommes granny-smith, épluchées et coupées en cubes
Le jour même
- 60 - 100 g de sucre en poudre, à ajuster en fonction des goûts
- 2 c. à soupe de jus de citron
- 1 blanc d'œuf
- 60 g de calvados
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 3164 kJ / 757 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 140 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bonbon choco-ramel à la fleur de sel de Guérande (Eric Guérin)
24 Std. 30 Min
Glace à la fraise sans crème
12h
Mousse de betterave et harengs marinés en brochette
1h 15 min
Glace concombre groseille
2h 15 min
Sorbet poire avec morceaux
12h
Mousse glacée à la menthe
12h
Glace caramel au beurre salé
12h
Sorbet kiwi
1 Std. 10 Min
Glace au café
12h
Sorbet à la fraise
12h
Glace à la fraise façon italienne
40 min
Glace menthe-chocolat
12h