![Île flottante au foie gras Île flottante au foie gras](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DFA0181F-910C-4EB8-9333-0B92E7760C33/Derivates/fbccd43c-13a7-4e52-8bca-72ff979bad3d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de bouillon de volaille maison
- 140 g de foie gras de canard cru, coupé en morceaux
- 80 g de foie gras de canard mi-cuit
- 5 œufs, blancs et jaunes séparés
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 417 kJ / 101 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Meringue italienne
30 Min
Bavarois de roquefort au raisin rouge et aux noix
1j 35 menit
Menu 2 - Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte
40 min
Crème brûlée à l’abondance
3h
Ile flottante surprise, velouté asperge-champignon-chorizo (Zone 3)
1h 30min
Bouchons de mahi mahi
1h 20min
Iles flottantes
1 Std.
Eclairs aux crevettes et mayonnaise à l'orange
1 Std. 10 Min
Eclairs jambon cru, mozzarella et tomates séchées
2h
Opéra de foie gras
24hod.
Profiteroles au foie gras
1h 45min
Ravioles sauce au foie gras
40 min