Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de bouillon de volaille maison
- 140 g de foie gras de canard cru, coupé en morceaux
- 80 g de foie gras de canard mi-cuit
- 5 œufs, blancs et jaunes séparés
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 417 kJ / 101 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Pannacotta de bisque de homard aux pinces de crabe
2 godz. 20 min
Verrines estivales
12 Std.
Cuillères de langoustine au cognac
35 Min
Carpaccio de saint-jacques et crème au cresson
2h 35 min
Déclinaisons autour de la mer
30 min
Tomate-mozza revisitée
2j 5 menit
Tiramisu aux cèpes, foie gras et huile de truffe
12 Std.
Crème brûlée à l’abondance
3sa
Opéra de foie gras
24h
Ile flottante surprise, velouté asperge-champignon-chorizo (Zone 3)
1j 30 menit
Choux chantilly au clou de girofle
1j 25 menit
Ile flottante printanière et son cœur au trésor (Zone 4)
1 Std. 45 Min