![Far aux pruneaux Far aux pruneaux](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D43DBC2E-BB33-48CC-B516-F110AB3DF81F/Derivates/1fa00ff1-28b3-431c-999e-4eebb5b06691.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de pruneaux dénoyautés
- 25 g de calvados
- 25 g de beurre demi-sel, pour le plat
- 6 œufs
- 250 g de sucre en poudre blond
- 1000 g de lait
- 250 g de farine de blé
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1596.6 kJ / 379.2 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 60.2 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 140.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau super pomme
55 Min
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Gâteau de semoule
2h 45min
Far aux abricots
1h 15min
Far aux pommes
1 Std.
Semoule au lait et à la fleur d'oranger
1h 15min
Gâteau breton aux pruneaux
12h
Far aux pruneaux
1h 5min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min
Far breton aux pruneaux
1 Std. 10 Min
Far breton aux pruneaux
2 Std.
Gâteau nantais
1 Std.