Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de pruneaux dénoyautés
- 25 g de calvados
- 25 g de beurre demi-sel, pour le plat
- 6 œufs
- 250 g de sucre en poudre blond
- 1000 g de lait
- 250 g de farine de blé
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1596.6 kJ / 379.2 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 60.2 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 140.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Far aux pruneaux
1h 5min
Gâteau de semoule
2h 45min
Fions vendéens (ou flans maraîchins)
12 godz.
Far breton aux pruneaux
1h 10min
Kabuni (Riz au lait, raisins secs et pignons)
40 min
Gâteau breton aux pruneaux
12 godz.
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Far aux abricots
1 Std. 15 Min
Œufs au lait
50min
Far breton aux pruneaux
2h
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min
Far aux pommes
1h