Quenelles nature sauce nantua

Quenelles nature sauce nantua

3.6 126 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
8 portions

Składniki

Les quenelles nature
  • 150 g d'eau
  • 150 g de lait
  • 70 g de beurre coupé en morceaux
  • 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 200 g de farine de blé
  • 4 œufs
La sauce nantua
  • 16 écrevisses fraîches et crues
  • 60 g d'échalotes coupées en deux
  • 1 branche de cerfeuil frais
  • 50 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
  • 30 g de cognac
  • 20 g de farine de blé
  • 2 c. à café de concentré de tomate
  • 900 g d'eau
  • 200 g de crème liquide 35% m.g.
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 11 g
Kalorie 1472 kJ / 352 kcal
Tłuszcz 24.8 g
Węglowodany 21.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...