Quenelles nature sauce nantua

Quenelles nature sauce nantua

3.6 121 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
8 portions

Składniki

Les quenelles nature
  • d'eau
    150 g
  • de lait
    150 g
  • de beurre coupé en morceaux
    70 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de farine de blé
    200 g
  • œufs
    4
La sauce nantua
  • écrevisses fraîches et crues
    16
  • d'échalotes coupées en deux
    60 g
  • de cerfeuil frais
    1 branche
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux
    50 g
  • de cognac
    30 g
  • de farine de blé
    20 g
  • de concentré de tomate
    2 c. à café
  • d'eau
    900 g
  • de crème liquide 35% m.g.
    200 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 352 kcal / 1472 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 24.8 g
Węglowodany 21.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...