Tarte à la rhubarbe meringuée

Tarte à la rhubarbe meringuée

4.4 51 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 14 godz. 15 min
6 parts

Składniki

La veille
  • 550 g de rhubarbe coupée en tronçons
  • 50 g de sucre en poudre blond
Le jour même
  • 50 g de sucre en morceaux
  • 15 g d'amandes décortiquées
  • 75 g de beurre demi-sel en morceaux et un peu pour le moule
  • 125 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 2 jaunes d'œufs
  • 50 g de sucre en poudre blond
  • 1 c. à soupe bombée de fécule de maïs type Maïzena®
  • 100 g de sucre en poudre
  • 2 blancs d'œufs
  • 1 pincée de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 6 g
Kalorie 1804 kJ / 433 kcal
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...