Tarte à la rhubarbe meringuée

Tarte à la rhubarbe meringuée

4.4 50 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 14 godz. 15 min
6 parts

Składniki

La veille
  • de rhubarbe coupée en tronçons
    550 g
  • de sucre en poudre blond
    50 g
Le jour même
  • de sucre en morceaux
    50 g
  • d'amandes décortiquées
    15 g
  • de beurre demi-sel en morceaux et un peu pour le moule
    75 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    125 g
  • jaunes d'œufs
    2
  • de sucre en poudre blond
    50 g
  • de fécule de maïs type Maïzena®
    1 c. à soupe bombée
  • de sucre en poudre
    100 g
  • blancs d'œufs
    2
  • de sel
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 433 kcal / 1804 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...