Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 œuf
- 4 pincées de sel
- 7 pincées de poivre moulu
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 200 g de pain rassis, coupé en morceaux
- 240 g de reblochon
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 9984 kJ / 2399 kcal
- Białko
- 79 g
- Węglowodany
- 154 g
- Tłuszcz
- 159 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Œufs gratinés à la hongroise
1 Std. 30 Min
Croque-cake
50min
Croque flammekueche
55 min
Gratin de crozets au jambon
1 Std.
Croque-campagne au comté
40min
Camembert rôti au Varoma
30min
Gratin de comté façon pudding
45min
Gratin crémeux à la normande
1 godz. 5 min
Welsh rarebit
30min
Roulé au fromage et au jambon
40min
Soupe au lait
20 Min
Gratin de gnocchi façon tartiflette
1 Std.