Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de pain de la veille, tranché et sans croûte
- 200 g de comté, coupé en morceaux
- 400 g de lait
- 30 g de beurre doux, et un peu pour le plat
- 150 g de champignons de Paris frais, émincés en lamelles
- 150 g de lardons fumés
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 œufs
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1749 kJ / 417 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cassoulet express au chorizo
55min
Gâteau de pain rassis au comté et au jambon
1 Std. 10 Min
Croque-cake
50 min
Quiche auvergnate
1 Std. 20 Min
Croque flammekueche
55min
Gratin de crozets au jambon
1 Std.
Tourte au roquefort
2 godz. 15 min
Octobre - Moelleux au cidre et camembert
35 Min
Gratin crémeux à la normande
1h 5min
Gratin de pain au reblochon
35 Min
Tartiflette aux courgettes
55min
Gratin de gnocchi façon tartiflette
1 Std.