Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa di zucca
- 40 g di porro a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di polpa di zucca a pezzi
- 200 g di acqua
- 1 pizzico di sale
Timballini di riso venere
- 300 g di riso Venere
- 400 g di brodo vegetale caldo
- 1 pizzico di sale
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 60 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 20 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 778 kJ / 186 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marinatura agli agrumi e pepe rosa
20 min
Tortini di zucca
1j 20 menit
Tartine di pane alla menta
4 godz. 10 min
Marinatura all'arancia e finocchietto
20 min
Mele con zabaione al sidro
40 min
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55 Min
Tartellette di scarola
1 Std. 15 Min
Insalata russa allo yogurt
1j
Zuccotto gelato
12 Std.
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1 Std. 40 Min
Risotto con zucca e tonno affumicato (per 2 persone)
35 Min
Patate alla curcuma e cavolo nero su crema di rapa
1j 30 menit