Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 5 foglie di basilico fresche, lavate ed asciugate
- 1 pizzico di origano secco
- 6 uova
- 1 cucchiaino di pangrattato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 500 g di acqua
- 8 fette di mozzarella, scolata
- 4 fette di pomodoro fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1389 kJ / 332 kcal
- Białko
- 27.3 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata con verdure
35min
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55min
Tortino di uova e quartirolo con spinaci
40min
Tartare di zucchine con fragole e pomodori
20min
Verdure ripiene
1 godz. 20 min
Coni di bresaola e caprino con salsa di rucola
30 min
Uova in tazza su strati di verdura
45 min
Pulcini uova
30 min
Bignè al Gongorzola, lampone e sciroppo d'acero (di Sebastiano Rovida)
1h 5 min
Spiedini di frutta e cioccolato
30 min
Cestini al prosciutto, Emmental e pomodori secchi
40min
Bicchierini di zucchine con formaggio
45 min