Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta di riso
- 100 g di Emmental a pezzi
- 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 750 g di acqua
- 5 g di sale
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
- 200 g di riso basmati (cottura 10 minuti)
- 2 albumi
Ripieno
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 20 g di pangrattato
- 2 uova
- 2 tuorli d'uovo
- 150 g di ricotta fresca, ben scolata dal siero
- 1 carota a listarelle sottili
- 1 zucchina a listarelle sottili
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1217 kJ / 291 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche ai finocchi e porri
1h 10min
Torta salata di pane
45 min
Torta salata con pomodorini e olive
1h 10min
Patate gratinate al Gorgonzola
40 menit
Torta salata di grano saraceno con porri (senza glutine)
1 Std. 40 Min
Torta salata ai porri e cumino nero
1h 20 min
Peperoni ripieni
1h 5 min
Quiche di patate, porri e ananas
2 Std. 20 Min
Verdure in crosta di uova e formaggio
40 menit
Girelle al basilico con melanzane e Feta
8h
Involtini di prosciutto
35min
Verdurine in sfoglia
1 godz.