Urządzenia i Akcesoria
Five-seed bread
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
20 slices
Składniki
-
water500 g
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast2 tsp
-
extra virgin olive oil plus extra for greasing30 g
-
bread flour500 g
-
salt1 tsp
-
rolled oats50 g
-
sesame seeds plus extra for sprinkling30 g
-
linseeds plus extra for sprinkling30 g
-
sunflower seeds plus extra for sprinkling30 g
-
pumpkin seeds plus extra for sprinkling30 g
-
poppy seeds plus extra for sprinkling30 g
-
honey30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
10 g
Kalorie
1289 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
4.9 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mediterranean Bread
5 godz. 20 min
Sun-dried Tomato and Basil Plait
3 godz. 40 min
Vegetable Stock Paste
50 min
Spelt Bread
1 godz. 45 min
Pizza Margherita
2 godz. 10 min
Grain Bread with Cashew Butter
55 min
Pitta Bread
2 godz.
Five-seed bread
1 godz. 50 min
Sonja's Bread
3 godz. 10 min
Rustic Bread
2 godz.
Rye and Walnut Bread
1 godz. 25 min
Soda Bread with Feta
30 min