
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 vanilla pods
- 1200 g whole milk
- 400 g double cream
- 360 g caster sugar
- 12 egg yolks from medium eggs
- 2 pinches fine sea salt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 256.1 kcal / 1070.6 kJ
- Białko
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Błonnik
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Sód
- 69.5 mg