Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 180 g water
-
1 ½
tsp dried instant yeast
lub 15 g fresh yeast, crumbled - 100 g rye flour
- 10 g honey
- 1 tsp fine sea salt
- oil, for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 390.8 kJ / 93.4 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 158.2 mg
Alternatywne przepisy
German Bread
4 godz. 15 min
Sourdough Rye
51h 10 min
Olive Bread Rolls
2 godz.
Crusty Spelt Bread
2h 20min
Spelt Bread
1h 45min
Rustic Bread
2 godz.
Steamed Wholemeal Bread
2 godz.
Rye and Walnut Bread
1h 25min
Curry Bread Rolls
2 Std. 10 Min
Five-seed bread
1h 50min
Seedy Wholemeal Bread
1h 35min
Turmeric and Onion Bread
2h 45min