Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Swiss chard, white, stems removed from base of leaves, torn in half
- 2 chicken breasts (approx. 150 g each)
- 2 pinches fine sea salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 2 - 3 garlic cloves, to taste
- 30 g extra virgin olive oil
- 2 spring onions, thinly sliced
- 300 g water
- 500 g mixed peppers, cut in strips (5 mm wide)
- 2 ripe tomatoes, diced (approx. 160 g)
- 1 tsp dried oregano
-
100
g quark (curd cheese)
lub mozzarella, cut in pieces (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1101 kJ / 263 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
Alternatywne przepisy
Chicken and Root Vegetable Stew
1h
Steamed Salmon with Courgetti
35 min
Chopped Onions
5 min
Rice Salad with Vegetables
45min
Potatoes with Yoghurt Sauce
40 min
Mixed Seafood Risotto
40 min
Bolognese Sauce
1 godz. 15 min
Spaghetti Carbonara
40 min
Mashed Potatoes
45min
Steamed Eggs Sunny Side Up
15min
Bacon and Spring Onion Potato Salad
1h 5min
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55 min