Chocolate, Peanut and Raisin Cupcakes with Peanut Butter Icing
TM6 TM5

Chocolate, Peanut and Raisin Cupcakes with Peanut Butter Icing

4.0 (16 ocen)

Składniki

Cupcakes

  • 125 g unsalted butter, soft
  • 100 g soft brown sugar
  • 2 Tbsp golden syrup (30 g)
  • 2 large eggs
  • 200 g self-raising flour
  • 150 g milk
  • ½ tsp natural vanilla extract
  • 100 g chocolate raisins
  • 100 g chocolate peanuts

Peanut Butter Icing

  • 220 g unsalted butter, soft
  • 260 g smooth peanut butter
  • 120 g icing sugar
  • ½ tsp natural vanilla extract
  • 1 Tbsp dry-roasted peanuts, unsalted, roughly chopped, for garnishing
  • 10 g chocolate, finely chopped, for decorating (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
2526 kJ / 603 kcal
Białko
10.3 g
Węglowodany
46.9 g
Tłuszcz
41.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy