
Wersje kompatybilne
Chocolate, Peanut and Raisin Cupcakes with Peanut Butter Icing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cupcakes
- 125 g unsalted butter soft
- 100 g soft brown sugar
- 2 Tbsp golden syrup (30 g)
- 2 large eggs
- 200 g self-raising flour
- 150 g milk
- ½ tsp natural vanilla extract
- 100 g chocolate raisins
- 100 g chocolate peanuts
Peanut Butter Icing
- 220 g unsalted butter soft
- 260 g smooth peanut butter
- 120 g icing sugar
- ½ tsp natural vanilla extract
- 1 Tbsp dry-roasted peanuts, unsalted roughly chopped, for garnishing
- 10 g chocolate finely chopped, for decorating (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 603 kcal / 2526 kJ
- Białko
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 41.7 g
- Węglowodany
- 46.9 g