Wersje kompatybilne
Chocolate, Peanut and Raisin Cupcakes with Peanut Butter Icing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cupcakes
- 125 g unsalted butter, soft
- 100 g soft brown sugar
- 2 Tbsp golden syrup (30 g)
- 2 large eggs
- 200 g self-raising flour
- 150 g milk
- ½ tsp natural vanilla extract
- 100 g chocolate raisins
- 100 g chocolate peanuts
Peanut Butter Icing
- 220 g unsalted butter, soft
- 260 g smooth peanut butter
- 120 g icing sugar
- ½ tsp natural vanilla extract
- 1 Tbsp dry-roasted peanuts, unsalted, roughly chopped, for garnishing
- 10 g chocolate, finely chopped, for decorating (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2526 kJ / 603 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 46.9 g
- Tłuszcz
- 41.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spider Web Cupcakes
1 godz. 5 min
Chocolate Fudge Icing
5 Min
Chocolate Fudge Cake
1 Std.
American-style Pancakes
40min
Chocolate Chip Cookies
50min
Brownies
50min
Carrot Cake Cupcakes
1 Std. 20 Min
Ultimate Chocolate Cake
2h 15min
Tri-Coloured Cupcakes
1 Std. 30 Min
Red Velvet Cake
1 Std. 20 Min
Mini Egg Cupcakes
1 Std.
Vanilla Sponge Layer Cake
2h 35min