Urządzenia i Akcesoria
Sourdough-style Loaf
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 122 godz. 45 min
14 slices
Składniki
Rye Starter
-
rye flour plus 5 Tbsp (see tip)50 g
-
water cold, plus 5 Tbsp50 g
Loaf
-
5 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast½ tsp
-
strong white bread flour plus extra for dusting400 g
-
water cold, plus extra for baking200 g
-
fine sea salt1 Tbsp
-
olive oil for greasing
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
406 mg
Białko
4 g
Kalorie
560 kJ /
132 kcal
Tłuszcz
1 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rye Bread Rolls
4 godz.
Five-seed bread
1 godz. 50 min
Sourdough Baguettes
15 godz.
Char Siu Pastries
6 godz. 10 min
Five-seed bread
1 godz. 50 min
Baguettes
3 godz. 45 min
Sourdough Rye
51 godz. 10 min
Sandwich bread
3 godz.
Crusty Spelt Bread
2 godz. 20 min
Cottage Loaf
3 godz. 30 min
Rye and Walnut Bread
1 godz. 25 min
Classic Wholemeal
2 godz. 40 min