
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g whole milk
- 60 g unsalted butter diced (approx. 1 cm)
- 70 g sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 425 g plain flour
- 2 large eggs
- ½ tsp fine sea salt
- plain flour to dust
- unsalted butter to grease
- 1 large egg beaten (opcjonalnie)
-
milk to taste
(opcjonalnie)
lub water to taste (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 105 kcal / 437 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Węglowodany
- 17 g
- Błonnik
- 1 g