Urządzenia i Akcesoria
Sumac and Tahini Houmous
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 portions
Składniki
-
garlic cloves2
-
tinned chickpeas rinsed, drained (1 x 400 g tin, see tip)240 g
-
tahini (see tip)40 g
-
extra virgin olive oil plus extra for drizzling60 g
-
lemon finely grated zest only and 30 g juice1
-
sumac plus extra for sprinkling3 tsp
-
fine sea salt½ tsp
-
vegetable crudités (e.g. carrots, celery, peppers), for serving400 - 500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
268 mg
Białko
7 g
Kalorie
1436 kJ /
347 kcal
Tłuszcz
27 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quick Flatbreads
20 Min
Basil Pesto
10 Min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 Min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1 Std. 30 Min
Butterbean Mash with Paprika
20 Min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 Min
Houmous
13 Std. 30 Min
Lebanese Spiced Flatbread
3 Std. 20 Min
Coconut and Spinach Dahl
50 Min
Best Basic Houmous
5 Min
Sumac-spiced Houmous
5 Min