Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 200 g onions, quartered
- 2200 g courgettes, cut in pieces (2-3 cm)
- 600 g water (see tip)
-
3
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
lub 4 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 2 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 1 tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 30 g unsalted butter, diced
- 120 g cream cheese
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 414 kJ / 99 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 928 mg
Alternatywne przepisy
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30 Min
Creamy tomato soup
30 Min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Polenta with Rich Meat Ragu
1h 10min
Carrot and Coriander Soup
25min
Creamy Courgette Soup
25min
Lentil and Bacon Soup
8h 55min
Butternut Squash and Coconut Soup
30 Min
Sweet Potato and Courgette Soup
25min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 Min
Creamy Pepper Soup
20 Min
Red Lentil Soup
40min