Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g couscous
- water, boiling, according to packet instructions
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 30 g red onion, quartered
- 120 g carrots, cut in pieces
-
25
g raisins
lub 25 g sultanas - 25 g unroasted cashew nuts, unsalted
- 1 tin cooked chickpeas, 1 x 400 g tin (drained weight approx. 240 g)
- 1 Tbsp curry powder, or to taste
- 1 Tbsp fresh coriander leaves, roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 976 kJ / 233 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chick Pea Curry
35min
Courgette and Carrot Quinoa Salad
1 Std. 35 Min
Allergen-friendly Roasted Butternut Squash and Black Bean Chilli
45 min
Sweet Potato and Spinach Cakes
30 min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 min
Vegetarian Chilli
1h 5min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 Min
Potato Curry
12h 50min
Mediterranean Salad
25 min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
Tomato and Haddock Rice
50min
Vegan Bean Burgers
1h 20 min