Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g couscous
- water, boiling, according to packet instructions
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 30 g red onion, quartered
- 120 g carrots, cut in pieces
-
25
g raisins
lub 25 g sultanas - 25 g unroasted cashew nuts, unsalted
- 1 tin cooked chickpeas, 1 x 400 g tin (drained weight approx. 240 g)
- 1 Tbsp curry powder, or to taste
- 1 Tbsp fresh coriander leaves, roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 976 kJ / 233 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegetable pasta sauce
40 min
Courgette and Carrot Quinoa Salad
1 Std. 35 Min
Balsamic Spelt Salad
20 Min
Sweet Potato and Spinach Cakes
30 min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 min
Tortilla with Spanish Salsa
1h 10 min
Red Pepper Houmous
5 Min
Curried Sweet Potato Soup
30 min
Chorizo and Butternut Squash Soup
30 min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10 min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 min