Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad

Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad

3.6 60 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 portions

Składniki

  • couscous
    225 g
  • water boiling, according to packet instructions
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    10 g
  • red onion quartered
    30 g
  • carrots cut in pieces
    120 g
  • raisins
    25 g
    25 g sultanas
  • unroasted cashew nuts, unsalted
    25 g
  • cooked chickpeas 1 x 400 g tin (drained weight approx. 240 g)
    1 tin
  • curry powder or to taste
    1 Tbsp
  • fresh coriander leaf roughly chopped, for garnishing
    1 Tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8.7 g
Kalorie 976 kJ / 233 kcal
Tłuszcz 4.3 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...