Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ orange, zest only
- 1 garlic clove
- 1 bird's eye chilli, fresh
- 1 shallot, cut in pieces
- 350 g water
- 70 g kale, tough stems removed, cut in pieces
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 50 g sunflower seeds, soaked for 1 hour, then drained
- ½ cucumber
- 4 sprigs fresh basil, leaves only
- 1 avocado, skin and stone removed
- 1 - 1 ½ Tbsp miso paste, to taste
- ½ orange, juice only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1014 kJ / 241 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 6.6 g
Alternatywne przepisy
Celeriac and Apple Soup
55min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25 min
Beetroot Soup with Herb Dumplings
1h 10min
Coconut Creamed Kale
20 min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 min
Broccoli And Blue Cheese Soup
25 min
Steamed Poussins and Fruity Quinoa
1h 30min
Pepper, Anchovy and Onion Cornbread Tart
45min
Ratatouille
40min
Vegetable Soup, Eggs En Cocotte with Spinach
1h
Cream of Asparagus Soup
15min
Asparagus Stem Soup
55min