Urządzenia i Akcesoria
Curried Parsnip and Apple Soup
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
parsnips cut in pieces380 g
-
leeks cut in pieces250 g
-
Bramley cooking apples cored and quartered, plus extra for garnishing250 g
-
unsalted butter diced40 g
-
curry powder2 tsp
-
liquid vegetable stock500 g
-
milk200 g
-
white wine100 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper¼ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
5.2 g
Kalorie
905 kJ /
216 kcal
Tłuszcz
11.3 g
Węglowodany
23.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Celeriac and Apple Soup
55 min
Rhubarb Fool
1 godz. 10 min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Broccoli and stilton soup
30 min
Rhubarb Crumble
55 min
Carrot, Apple and Ginger Soup
35 min
Curried Sweet Potato Soup
30 min
Curried Parsnip Soup
30 min
Spiced Red Cabbage
1 godz. 10 min
Smoked Mackerel Pâté
55 min
Leek and Potato Soup (TM5)
40 min