Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 380 g parsnips, cut in pieces
- 250 g leeks, cut in pieces
- 250 g Bramley cooking apples, cored and quartered, plus extra for garnishing
- 40 g unsalted butter, diced
- 2 tsp curry powder
- 500 g vegetable stock
- 200 g milk
- 100 g white wine
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 905 kJ / 216 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
Alternatywne przepisy
Carrot and Coriander Soup
25 min
Carrot, Orange and Ginger Soup
25 min
Curried Parsnip Soup
30 min
Celeriac and Apple Soup
55 min
Rhubarb Fool
1 Std. 10 Min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Broccoli and stilton soup
30 min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Leek and Potato Soup (TM5)
40 Min
Watercress Soup
25 min
Red Cabbage
1h
Spiced Red Cabbage
1 Std. 10 Min