Curried Parsnip and Apple Soup
TM6 TM5 TM31

Curried Parsnip and Apple Soup

4.1 (41 ocen)

Składniki

  • 380 g parsnips, cut in pieces
  • 250 g leeks, cut in pieces
  • 250 g Bramley cooking apples, cored and quartered, plus extra for garnishing
  • 40 g unsalted butter, diced
  • 2 tsp curry powder
  • 500 g vegetable stock
  • 200 g milk
  • 100 g white wine
  • 1 tsp fine sea salt
  • ¼ tsp ground black pepper

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
905 kJ / 216 kcal
Białko
5.2 g
Węglowodany
23.4 g
Tłuszcz
11.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy