Wersje kompatybilne
Pasta with Hearty Vegetable Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vegetable Sauce
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 garlic clove
- 50 g onion, quartered
- 60 g celery stalks, cut in pieces (2 cm)
- 60 g carrot, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 60 g courgette, cut in pieces (2 cm)
- 60 g aubergine, cut in pieces (2 cm)
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 4 fresh basil leaves
- 1 Tbsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Pasta
- 320 g short dried pasta (eg. penne)
- 1200 g water
- 10 g extra virgin olive oil
- 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1878.3 kJ / 449.3 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 67.2 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 2459.8 mg
Alternatywne przepisy
Vegetarian Chilli
35min
Tempeh Bolognaise
30min
Massaman Curry with Jasmine Rice
1h
Rice and Parsley Stuffed Peppers
55 Min
Vegetable pasta sauce
40min
Lasagne with Vegetable Ragu
1 Std. 10 Min
Baby-friendly Potato, Spinach and Pea Curry with Chapatis
1h 25min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Noodle soup
35min
Mushroom Bolognese with Courgette Noodles
50min
Pasta with Vegetable Ragout
45min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45min