Wersje kompatybilne
Pasta with Hearty Vegetable Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vegetable Sauce
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 garlic clove
- 50 g onion, quartered
- 60 g celery stalks, cut in pieces (2 cm)
- 60 g carrot, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 60 g courgette, cut in pieces (2 cm)
- 60 g aubergine, cut in pieces (2 cm)
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 4 fresh basil leaves
- 1 Tbsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Pasta
- 320 g short dried pasta (eg. penne)
- 1200 g water
- 10 g extra virgin olive oil
- 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1878.3 kJ / 449.3 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 67.2 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 2459.8 mg
Alternatywne przepisy
Pasta with Vegetable Ragout
45 min
Vegetable pasta sauce
40 min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 min
Vegetable Soup
35 min
Allergen-friendly Roasted Butternut Squash and Black Bean Chilli
45 min
Vegetable Curry with Rice
50 min
Vegetable pasta sauce
40 min
Vegetarian Chilli
1h 5 min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 min
Lasagne with Vegetable Ragu
1h 10 min
Sweet Potato Curry
30 min