Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g red onions, quartered
lub onions, quartered - 5 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, deseeded if desired
- 10 g olive oil
-
750
g tomatoes, cut in pieces
lub tinned chopped tomatoes - 200 g mixed peppers (e.g. red and green), cut in thin strips (approx. 2 cm long)
- 1 - 1 ½ tsp fine sea salt, to taste
- 150 g tinned sweetcorn, drained
- 480 g tinned kidney beans, drained (approx. 2 x 400 g tins)
- 6 vegetarian sausages (300-400 g)
-
3 - 4
sprigs fresh coriander, leaves only
lub fresh flat-leaf parsley, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1745 kJ / 418 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 13.3 g
Alternatywne przepisy
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45min
Chick Pea Curry
35min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 Min
Cape Malay Vegetable Curry
35min
Vegetarian Chilli
35min
Indian vegetable curry
50min
Lentil Moussaka
2 Std. 20 Min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Veggie Wellington
2h
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40min
Sweet Potato Curry
30min