Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g red onions, quartered
lub onions, quartered - 5 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, deseeded if desired
- 10 g olive oil
-
750
g tomatoes, cut in pieces
lub tinned chopped tomatoes - 200 g mixed peppers (e.g. red and green), cut in thin strips (approx. 2 cm long)
- 1 - 1 ½ tsp fine sea salt, to taste
- 150 g tinned sweetcorn, drained
- 480 g tinned kidney beans, drained (approx. 2 x 400 g tins)
- 6 vegetarian sausages (300-400 g)
-
3 - 4
sprigs fresh coriander, leaves only
lub fresh flat-leaf parsley, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1745 kJ / 418 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 13.3 g
Alternatywne przepisy
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 Min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 Min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 Min
Pasta alla Norma
50 Min
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15 Min
Lentil Moussaka
2 Std. 20 Min
Indian vegetable curry
50 Min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 Min
Creamy Vegan Broccoli and Cheese Soup
1h 15min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 Min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 Min
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50 Min