Wersje kompatybilne
Haggis and Pancetta Roulade with Whisky Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roulade
- 80 g carrots, cut in pieces
- 250 g haggis, skinned, cut in pieces
- 100 g Toulouse sausages, skinned, cut in pieces
- 120 g pancetta, thin slices
Whisky Sauce
- 150 g shallots, halved
- 25 g unsalted butter
- 100 g whisky
- 250 g beef stock
- 1 tsp cornflour
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1859 kJ / 444 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 17.6 g
- Tłuszcz
- 33.7 g
Alternatywne przepisy
Kedgeree
45 min
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1h 20min
Arbroath Smokie Soup
40 min
Carrot and Swede Mash
20 min
Fire and Ice Coleslaw
4 Std. 15 Min
Peppercorn Sauce
30 Min
Christmas Bread Sauce
15 Min
Lamb Cooked Two Ways with Carrot and Ginger Purée and Red Wine Jus
5h 15min
Onion Relish
5 min
Cumberland Sausage and Apple Stuffing Loaf
1h 20min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2h 10min
Bread Sauce
1h 25min