Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olive oil
- 350 - 400 g mixed vegetables, for soup (e.g. courgettes, carrots, pumpkin, sweet potatoes, celeriac, parsnips), cut in pieces (2 cm)
- 100 - 150 g mixed vegetables, for sautéing (e.g. onions, shallots, leeks), cut in pieces (2 cm)
- 700 g water (see tip)
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade, crumbled -
½ - 1
tsp fine sea salt, to taste
lub ½ - 1 Tbsp soy sauce, to taste -
50
g frozen mixed vegetables (opcjonalnie)
lub frozen green peas (opcjonalnie) - 60 - 80 g dried pasta, for soup (e.g. orzo), to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 713 kJ / 170.4 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 628.8 mg
Alternatywne przepisy
Vegetable pasta sauce
40min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Vegetable Soup
35min
Sweet Potato, Red Pepper and Cannellini Bean Soup
35min
Italian Ditalini Vegetable Soup (TM6)
40min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35min
Versatile Smooth Soup
45 min
Tuscan Bean Soup
50min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Leek and Potato Soup (TM5)
40min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 min