Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, cut in halves
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 60 g carrots, cut in pieces
- 300 g courgettes, cut in pieces
- 100 g button mushrooms, cut in pieces
- 500 g tinned chopped tomatoes or fresh tomatoes, cut in quarters
- ½ tsp salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, adjust to taste
- 1 tsp dried basil
- 1 tsp butter
- 8 fresh basil leaves, torn in pieces
- 1 - 2 Tbsp fresh parsley, leaves only, chopped (opcjonalnie)
- grated Parmesan cheese (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 506 kJ / 121 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Aubergine and Tomato Pasta
45 Min
Indian vegetable curry
50min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 Min
Cauliflower and Broccoli Gratin
50min
Tomato Sauce
40 min
Lentil Moussaka
2 Std. 20 Min
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
10min
Vegetable pasta sauce
40 min
Vegetable Soup
35 Min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 min
Pasta with Hearty Vegetable Sauce
30 Min
Tomato and Vegetable Quiche
1 godz. 45 min