Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, cut in halves
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 60 g carrots, cut in pieces
- 300 g courgettes, cut in pieces
- 100 g button mushrooms, cut in pieces
- 500 g tinned chopped tomatoes or fresh tomatoes, cut in quarters
- ½ tsp salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, adjust to taste
- 1 tsp dried basil
- 1 tsp butter
- 8 fresh basil leaves, torn in pieces
- 1 - 2 Tbsp fresh parsley, leaves only, chopped (opcjonalnie)
- grated Parmesan cheese (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 506 kJ / 121 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
Tomato Sauce
40min
Baked Penne with Vegetables
1h 5min
Cauliflower Rice Pilaf with Sweet Potato
40min
Vegetable pasta sauce
40min
Lasagne Bolognese
2h 30min
Vegetable Soup
35min
Lentil Moussaka
2h 20min
Indian vegetable curry
50min
Aubergine and Tomato Pasta
45min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45min
Tomato and Vegetable Quiche
1h 45min