Wersje kompatybilne
Sweet Potato, Red Pepper and Cannellini Bean Soup
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g red onions, quartered
- 3 garlic cloves
- 30 g coconut oil
- 80 g red peppers, cut in 2 pieces
- 400 g sweet potatoes, cut in pieces (2 cm)
- 20 g tomato purée
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 400 g cannellini beans, tinned, drained and rinsed
- 50 g creamed coconut
- 400 g water
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1088 kJ / 260 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
Alternatywne przepisy
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 min
Roasted Cauliflower Soup with Chilli and Garlic Oil
1h 20 min
Curried Sweet Potato Soup
30 Min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 min
Tuscan Bean Soup
50 Min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Danish Split Pea Soup
1 Std.
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Sweet Potato and Courgette Soup
25min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10 min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Mulligatawny Soup
35 Min