Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g shallots, halved
- 1 garlic clove
- 3 sprigs fresh mint, leaves only
- 300 g frozen green peas, defrosted
- 500 g water
- 100 g dry white wine
- 200 g milk
- 30 g plain flour
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
lub 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- oil, for frying
- 100 g Serrano ham, sliced
- 100 g cream (see tip)
- 6 tsp crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1143 kJ / 273 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 min
Broccoli and stilton soup
30 min
Curried Carrot And Ginger Soup
50 min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25 min
Celeriac and Apple Soup
55min
Spinach and Parmesan Soup
45 min
Creamy Courgette Soup
25 min
Vegetable Soup
35min
Mashed Potatoes
45 min
Butternut Squash Soup, Fish with Rice and Vegetables, Apple and Pear Crumble
1h
Watercress Soup
25 min