Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g onions, quartered
- 50 g olive oil
- 2 tsp ground ginger
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp sweet paprika
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground turmeric
- ½ tsp ground cayenne pepper
- ½ tsp ground nutmeg
- 1500 g water
-
4
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
lub 4 heaped tsp vegetable stock paste - 200 g dried red lentils
- 1600 g tinned chopped tomatoes
- ground black pepper, plus extra to taste
- fine sea salt, adjust to taste
- 4 - 5 sprigs fresh coriander, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 613 kJ / 147 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 899 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower Cream Soup and Glazed Florets
45min
Spiced Moroccan lentil soup
40 Min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45min
Spanish Green Lentil And Chorizo Soup
12h 45min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Celeriac Remoulade (TM5)
10 min
Grisons Barley Soup
55min
Noodle Soup
35min
Creamy Tomato Soup
40 Min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Tuscan Bean Soup
50min
Neapolitan Pizza
9h