Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 250 g leeks, cut in pieces (2 cm)
- 1 Tbsp curry powder
- 50 g olive oil
- 600 g butternut squash, peeled and deseeded, cut in chunks (3-4 cm)
-
500 - 600
g water
lub 500 - 600 g vegetable stock - 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 100 g single cream
-
croutons, for garnishing
lub fresh chives, finely chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1152.7 kJ / 275.8 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Błonnik
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Creamy tomato soup
30 min
Cauliflower Cheese Soup
30 min
Curried Parsnip Soup
30 min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1h
Leek and Potato Soup (TM6)
40 min
Rosemary Mashed Root Vegetables
45 min
Chorizo and Butternut Squash Soup
30 min
Potato and Celeriac Gratin
1h 10 min
Versatile Smooth Soup
45 min
Cauliflower Cheese
50 min
Creamy Pepper Soup
20min
Gooseberry and Ginger Biscuit Layers
25 min