![Entremets mangue-coco Entremets mangue-coco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/19AC115E-1824-4850-B1F1-5B75FF4E7E8D/Derivates/890D4AE3-C6DF-4B0C-81CE-4DEEBDB8F9E8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La gelée de mangue
- 200 g de mangue mûre, coupée en morceaux
- 250 g de jus de mangue
- ½ sachet d'agar-agar (1 g)
- 60 g de cassonade
La semoule coco-cardamome
- 500 g de lait de coco
- 1 c. à café de cardamome en poudre
- 40 g de semoule de blé dur fine
- 40 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1171 kJ / 280 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 32.7 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blanc-manger coco-citron vert
3h 15min
Pannacotta coco-kiwi
3h
Crème brûlée ananas-coco sans sucre ajouté
25 Min
Blanc-manger coco et fruits exotiques
12h
Crème à la pistache (sans lactose et sans gluten)
12h 15min
Mousse tropicale sans sucre ajouté
10min
Perles du Japon mangue-pamplemousse
1 Std. 30 Min
Mousse coco aux fruits de la Passion
2h 40 min
Flan à la pistache
30 min
Pannacotta légère à la noix de coco, coulis de fruits rouges
2 godz. 10 min
Crème au lait de coco
15 min
Douceur mangue-Passion
15 min