Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g de lait
- 175 g d'eau
- 2 sachets de levure boulangère sèche (11 g environ)
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 250 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel fin
- 1 c. à soupe d'huile végétale, pour graisser la poêle
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 813 kJ / 191 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 34 g
Alternatywne przepisy
Scones
25min
Rouleaux à la cannelle
2h 15 min.
Fougasse au romarin
3 Std. 25 Min
Bretzel
1 Std. 10 Min
Scones raisin et citron au lait fermenté
3h 10 min.
Focaccia poire et gorgonzola
2u. 20min
Focaccia aux olives
2h
Focaccia à la crescenza
1h 45min
Crumpets
2 godz. 35 min
Petits pains "chiens"
3 Std.
Bagel
1 Std. 10 Min
Blinis de patate douce, yaourt à la coriandre
1h 15min