Sałatka z czerwonych buraków i jabłek

Sałatka z czerwonych buraków i jabłek

4.6 454 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 porcje

Składniki

  • koperku, świeżego tylko liście
    5 g
  • orzechów włoskich, łuskanych, połówek
    30 g
  • ząbek czosnku
    1
  • wody
    850 g
  • czerwonych buraków całych, średniej wielkości, nieobranych
    500 g
  • jabłek pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
    130 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    3 - 4 szczypty
  • jogurtu typu greckiego
    55 g
  • majonezu
    25 g
  • oliwy z oliwek
    15 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    5 g
  • octu jabłkowego
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 309 kcal / 1297 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 24.6 g
Węglowodany 21.9 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...