Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g koperku, świeżego, tylko liście
- 30 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 1 ząbek czosnku
- 850 g wody
- 500 g czerwonych buraków, całych, średniej wielkości, nieobranych
- 130 g jabłek, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
- ½ łyżeczki soli
- 3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 55 g jogurtu typu greckiego
- 25 g majonezu
- 15 g oliwy z oliwek
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżka octu jabłkowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1297 kJ / 309 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 21.9 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Surówka z selera na słodko
15 Min
Surówka z kiszonych ogórków
15 Min
Surówka z kalarepy i marchewki
10min
Surówka brokułowa z jagodami goji
10min
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10min
Surówka z surowego buraka
10min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10min
Sałatka z kapusty włoskiej i gruszek
25 min
Surówka z jarmużem i jabłkiem
15 Min
Sałatka Waldorf
15 Min
Surówka z jarmużem, jabłkiem i papryką
1h 15min
Sałatka z jarmużu z burakiem
45 min