
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g koperku, świeżego tylko liście
- 30 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 1 ząbek czosnku
- 850 g wody
- 500 g czerwonych buraków całych, średniej wielkości, nieobranych
- 130 g jabłek pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
- ½ łyżeczki soli
- 3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 55 g jogurtu typu greckiego
- 25 g majonezu
- 15 g oliwy z oliwek
- 5 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
- 1 łyżka octu jabłkowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 309 kcal / 1297 kJ
- Białko
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Węglowodany
- 21.9 g
- Błonnik
- 4.2 g