
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 porcje
Składniki
-
koperku, świeżego tylko liście5 g
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek30 g
-
ząbek czosnku1
-
wody850 g
-
czerwonych buraków całych, średniej wielkości, nieobranych500 g
-
jabłek pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych130 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego3 - 4 szczypty
-
jogurtu typu greckiego55 g
-
majonezu25 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego5 g
-
octu jabłkowego1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
309 kcal /
1297 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
24.6 g
Węglowodany
21.9 g
Błonnik
4.2 g