![Sałatka z czerwonych buraków i jabłek Sałatka z czerwonych buraków i jabłek](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/62287A6A-4129-458D-965E-4B97C96BF641/Derivates/014CF42B-4D4D-4FE8-A5ED-290791492FB9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g koperku, świeżego, tylko liście
- 30 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 1 ząbek czosnku
- 850 g wody
- 500 g czerwonych buraków, całych, średniej wielkości, nieobranych
- 130 g jabłek, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
- ½ łyżeczki soli
- 3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 55 g jogurtu typu greckiego
- 25 g majonezu
- 15 g oliwy z oliwek
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżka octu jabłkowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1297 kJ / 309 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 21.9 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Sałatka z soczewicą i burakiem
45 Min
Marokańska sałatka z kaszą bulgur, granatem, migdałami, marchewką i ziołowym pesto
1 godz. 20 min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13h 25min
Sałatka rosyjska z burakami
1 godz. 10 min
Sałatka śledziowa rosolli
1 godz. 15 min
Śledzie po japońsku
45 Min
Sałatka z kapusty włoskiej i gruszek
25 Min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10min
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10min
Surówka z kalarepy i marchewki
10min
Surówka z selera na słodko
15 min
Surówka z surowego buraka
10min