
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 porcje
Składniki
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
1 ząbek czosnku
-
850 g wody
-
500 g czerwonych buraków całych, średniej wielkości, nieobranych
-
130 g jabłek pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
-
½ łyżeczki soli
-
3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
55 g jogurtu typu greckiego
-
25 g majonezu
-
15 g oliwy z oliwek
-
5 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
1 łyżka octu jabłkowego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
309 kcal /
1297 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
24.6 g
Węglowodany
21.9 g
Błonnik
4.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM6)
15 min
Sos z cukinią i miętą à la tzatziki
20 min
Surówka z jarmużem i jabłkiem
15 min
Salsa balsamiczna z burakiem
1 godz. 20 min
Surówka z jarmużem, jabłkiem i papryką
1 godz. 15 min
Surówka brokułowa z jagodami goji
10 min
Surówka z surowego buraka
10 min
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10 min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10 min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 min
Surówka z selera na słodko
15 min
Surówka z kiszonych ogórków
15 min