Sałatka z czerwonych buraków i jabłek

Sałatka z czerwonych buraków i jabłek

4.6 462 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 porcje

Składniki

  • 5 g koperku, świeżego tylko liście
  • 30 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 1 ząbek czosnku
  • 850 g wody
  • 500 g czerwonych buraków całych, średniej wielkości, nieobranych
  • 130 g jabłek pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
  • ½ łyżeczki soli
  • 3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 55 g jogurtu typu greckiego
  • 25 g majonezu
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 5 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżka octu jabłkowego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 309 kcal / 1297 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 24.6 g
Węglowodany 21.9 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...