Urządzenia i Akcesoria
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
Składniki
-
800 - 1000 g kotletów jagnięcych z kością
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 g liści mięty, świeżych
-
20 g wody
-
10 g cukru
-
20 - 30 g białego octu winnego
-
1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 0,5 cm plastry
-
350 g mleka
-
200 g pomidorki cherry
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Perliczki pieczone z jałowcem
2 godz.
Wolno gotowana jagnięcina z ogórkowym kuskusem i miętą (z osłoną noża miksującego)
9 godz.
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
1 godz. 25 min
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 godz. 10 min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 godz.
Polędwica wołowa z warzywami
50 min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1 godz. 45 min
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 godz. 45 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min