
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
800 - 1000 g kotletów jagnięcych z kością
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 g liści mięty, świeżych
-
20 g wody
-
10 g cukru
-
20 - 30 g białego octu winnego
-
1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 0,5 cm plastry
-
350 g mleka
-
200 g pomidorków cherry
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
793.2 kcal /
3321 kJ
Białko
40.8 g
Tłuszcz
47.5 g
Węglowodany
56.3 g
Błonnik
5.1 g