Urządzenia i Akcesoria
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
800 - 1000 g kotletów jagnięcych z kością
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 g liści mięty, świeżych
-
20 g wody
-
10 g cukru
-
20 - 30 g białego octu winnego
-
1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 0,5 cm plastry
-
350 g mleka
-
200 g pomidorki cherry
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
40.8 g
Kalorie
3321 kJ /
793.2 kcal
Tłuszcz
47.5 g
Błonnik
5.1 g
Węglowodany
56.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Małże po marynarsku
1 godz. 15 min
Małże z serowym sosem
40 min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 godz.
Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem
1 godz.
Małże z pikantnym sosem
1 godz.
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 godz. 20 min