
Wersje kompatybilne
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 - 1000 g kotletów jagnięcych, z kością
- 30 g oliwy z oliwek
- 1 ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 5 g liści mięty, świeżych
- 20 - 30 g białego octu winnego
- 20 g wody
- 10 g cukru
- 1000 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych w 0,5 cm plastry
- 350 g mleka
- 200 g pomidorków cherry
- 100 g liści szpinaku baby, świeżych
- 30 g masła, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3321 kJ / 793.2 kcal
- Białko
- 40.8 g
- Węglowodany
- 56.3 g
- Tłuszcz
- 47.5 g
- Błonnik
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1h 15min
Wołowina teriyaki z ryżem
1h 50min
Krewetki i warzywa w tempurze
1h
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 Std. 15 Min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2h 20min
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1 Std. 25 Min
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 Std. 20 Min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30min
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5h 10 min
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40min
Sauté z cielęciny
1 Std. 25 Min