Urządzenia i Akcesoria
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
800 - 1000 g kotletów jagnięcych z kością
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 g liści mięty, świeżych
-
20 g wody
-
10 g cukru
-
20 - 30 g białego octu winnego
-
1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 0,5 cm plastry
-
350 g mleka
-
200 g pomidorki cherry
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
40.8 g
Kalorie
3321 kJ /
793.2 kcal
Tłuszcz
47.5 g
Błonnik
5.1 g
Węglowodany
56.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
30 min
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 godz.
Ramen z klopsikami z indyka
2 godz. 25 min
Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą (Ragù bianco)
1 godz. 45 min
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
2 godz.
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 godz. 20 min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1 godz. 30 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min