Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy

Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy

4.0 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 800 - 1000 g kotletów jagnięcych z kością
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 5 g liści mięty, świeżych
  • 20 g wody
  • 10 g cukru
  • 20 - 30 g białego octu winnego
  • 1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 0,5 cm plastry
  • 350 g mleka
  • 200 g pomidorków cherry
  • 100 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 30 g masła pokrojonego na kawałki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 793.2 kcal / 3321 kJ
Białko 40.8 g
Tłuszcz 47.5 g
Węglowodany 56.3 g
Błonnik 5.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...