
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Czerwone pesto
- 70 g oliwy z oliwek
- 40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 ząbek czosnku
-
160
g orzeszków piniowych
lub 160 g orzechów nerkowca - 100 g pomidorów, suszonych
Drobiowe rolady
- 10 - 15 g liści szpinaku, świeżych bez łodyg (ok. 30 sztuk)
- 70 g sera mozzarella pokrojonego na 4 cm kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 jajka
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 70 g bułki tartej
- 15 polędwiczek drobiowych (800-900 g)
Sos
- 80 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 50 g oliwy z oliwek
- 650 - 700 g przecieru pomidorowego, typu passata
- natka pietruszki, świeża, tylko liście ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 702 kcal / 2950 kJ
- Białko
- 40 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Węglowodany
- 27 g
- Błonnik
- 8 g