Drobiowe rolady z czerwonym pesto

Drobiowe rolady z czerwonym pesto

4.3 142 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
5 porcji

Składniki

Czerwone pesto
  • oliwy z oliwek
    70 g
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    40 g
  • ząbek czosnku
    1
  • orzeszków piniowych
    160 g
    160 g orzechów nerkowca
  • pomidorów, suszonych
    100 g
Drobiowe rolady
  • liści szpinaku, świeżych bez łodyg (ok. 30 sztuk)
    10 - 15 g
  • sera mozzarella pokrojonego na 4 cm kawałki
    70 g
  • ząbki czosnku
    2
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    2 gałązki
  • jajka
    2
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • bułki tartej
    70 g
  • polędwiczek drobiowych (800-900 g)
    15
Sos
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    650 - 700 g
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 702 kcal / 2950 kJ
Białko 40 g
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...