
Urządzenia i Akcesoria
Chleb orkiszowo-gryczany
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 kromek
Składniki
-
ziaren orkiszu600 g
-
kaszy gryczanej, niepalonej200 g
-
białego octu winnego40 g
-
wody740 g
-
świeżych drożdży pokruszonych40 g
-
otrębów pszennych2 łyżki
-
soli2 ½ łyżeczki
-
pestek dyni20 g
-
ziaren sezamu20 g
-
siemienia lnianego30 g
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
89 kcal /
374 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chleb mieszany z ziemniakami
1 godz. 45 min
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Chleb pszenno-żytni z kaszą gryczaną, chia i siemieniem lnianym na zakwasie
20 godz.
Bułeczki jogurtowe
1 godz.
Chleb pełnoziarnisty na parze
2 godz.
Chleb musli
1 godz. 45 min
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy na zakwasie żytnim
17 godz. 20 min
Chleb pszenno-żytni razowy
1 godz. 40 min
Chleb wiejski
2 godz.
Chleb orkiszowy
1 godz. 40 min
Bułki grahamki
1 godz. 5 min
Chleb z kaszą gryczaną
2 godz. 20 min