Urządzenia i Akcesoria
Chleb orkiszowo-gryczany
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 kromek
Składniki
-
600 g ziaren orkiszu
-
200 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
40 g białego octu winnego
-
740 g wody
-
40 g świeżych drożdży pokruszonych
-
2 łyżki otrębów owsianych2 łyżki otrębów pszennych
-
2 ½ łyżeczki soli
-
20 g pestek dyni
-
20 g ziaren sezamu
-
30 g słonecznika łuskanego30 g siemienia lnianego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Białko
4 g
Kalorie
374 kJ /
89 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb z otrębami
1sa 35 dk
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4sa 15 dk
Chleb mieszany z ziemniakami
1sa 45 dk
Chleb pełnoziarnisty na parze
2sa
Chleb wiejski
2sa
Chleb musli
1sa 45 dk
Chleb orkiszowy
1sa 40 dk
Bułeczki jogurtowe
1sa
Bułeczki orkiszowe
2sa 30 dk
Chleb pszenno-żytni razowy
1sa 40 dk
Chleb z kaszą gryczaną
2sa 20 dk
Bułki grahamki
1sa 5 dk