Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki orkiszowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 sztuk
Składniki
-
500 g ziaren orkiszu
-
350 g wody
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka soli
-
2 łyżki oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni i blatu
-
15 g pestek dyni plus dodatkowa ilość do posypania bułek
-
15 g ziaren słonecznika plus dodatkowa ilość do posypania bułek
-
20 g siemienia lnianego
-
30 g otrębów owsianych plus dodatkowa ilość do posypania bułek
-
mleko do posmarowania bułek (ok. 30 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
150.2 mg
Białko
6.2 g
Kalorie
617.7 kJ /
147.6 kcal
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
24.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚNIADANIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułki orkiszowe z ziołami
2 godz.
Bułki orkiszowo-żytnie z ziarnem żyta i rozmarynem
1 godz. 30 min
Otrębowe bułki z oregano
1 godz. 30 min
Chleb gryczany z czosnkiem i chrzanem
2 godz. 10 min
Chleb pełnoziarnisty na parze
2 godz.
Chleb orkiszowo-gryczany
1 godz. 30 min
Chleb orkiszowy
1 godz. 40 min
Bułeczki jogurtowe
1 godz.
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 godz. 45 min
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1 godz. 15 min
Bułki pszenne
1 godz. 30 min
Bułki grahamki
1 godz. 5 min