
Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki orkiszowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 sztuk
Składniki
-
500 g ziaren orkiszu
-
350 g wody
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka soli
-
2 łyżki oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni i blatu
-
15 g pestek dyni plus dodatkowa ilość do posypania bułek
-
15 g ziaren słonecznika plus dodatkowa ilość do posypania bułek
-
20 g siemienia lnianego
-
30 g otrębów owsianych plus dodatkowa ilość do posypania bułek
-
mleko do posmarowania bułek (ok. 30 g)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
147.6 kcal /
617.7 kJ
Białko
6.2 g
Tłuszcz
4.2 g
Węglowodany
24.5 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
150.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚNIADANIE
12 Przepisów
Polska
Polska